Blog

Ben Harper

B

Los van wat nummers die een vriend me ooit heeft laten horen, kende ik Ben Harper niet. Een snelle zoekactie op het internet leerde me dat Ben al een tijd aan de weg timmert en dat hij nauwe connecties heeft met Jack Johnson, John Mayer en The Blind Boys of Alabama. Verder zou hij een kei zijn in het bespelen van de Weissenborn (schootgitaar). Met deze kennis stapte ik Paradiso binnen en wachtte op wat komen zou.

Niet lang daarna kwamen Ben Harper en de Innocent Criminals on stage en speelden lekkere ritmische nummers met ‘glijerige’ zang die aan Alain Clark doet denken. Het repertoire varieert van Reggae tot Blues tot Softrock.

Het nummer ‘Steal My Kisses’ lag lekker in het gehoor. Daar speelde hij zeer melodieus een lekker reideltje op zijn schootgitaar. De Weissenborn keert terug bij ‘Faded’ waar hij uiterst geconcentreerd de meest rauwe klanken uit zijn schootgitaar wist te rammen.
Kort daarop hadden mijn metgezel en ik een trein te halen, waardoor we de laatste nummers moesten missen. Voor ons geen probleem. We hadden een goede avond gehad.

Ben Harper en de Innocent Criminals
Harper op een Weissenborn gitaar