Blog

Son Mieux

S

Je hebt van die bands waarvan de live-act de studiomuziek overstijgt. Son Mieux is zo’n band. Als ik een van hun albums opzet, raak ik na drie nummers toch enigszins verveeld, maar de power en energie van deze band in het Slottuintheater te Zeist afgelopen zaterdag, maakte mijn verveling geen enkele kans. Al bij het tweede nummer stond het publiek als één persoon op en begon met dansen. Ik stond te glimlachen en bemerkte dat iedereen in het publiek hetzelfde deed. Je kon ook niet anders.

In de band bestaan meerdere multi-instrumentalisten.
Violiste Maud Akkermans vormde met Saxofonist Justin Schellekens een blazerssectie, zodra ze haar viool voor een trompet inwisselde. Toetsenist Quinten Meiresonne voegde zich bij het nummer ‘Tuesday’ met een gitaar on zijn nek bij een broer Camiel Meiresonne, de voorman van de groep en tevens grootste blikvanger van het stel. Met soepele dansbewegingen werkte hij zich nog meer dan zijn overactieve bandleden in het zweet, waardoor het geen overbodige luxe bleek dat iedereen halverwege de show hun bezwete tenue inwisselden voor extravagante glitterkledij.

Timo Prins, de bassist van het gezelschap stond zo nu en dan uitdagend vooraan op het podium om het publiek met oerkreten tot beweging aan te sporen. Gitarist Niels de Maa bewoog uit zichzelf al genoeg en struikelde daarbij over een kabel, maar stond in no time weer op zijn voeten. Elk bandlid, ook drummer Olivier Lucas, is voorzien van een microfoon en de samenzang, die door het meezingende publiek wordt aangevuld, klonk goed. Lekkere meezingdeuntjes in een wervelende disco vibe.

Camiel vroeg aan het publiek welke mensen eerder had gezien en een ruime meerderheid stak de vinger op. Het is ook niet verwonderlijk. Als je eenmaal zo’n feest hebt meegemaakt, hunker je al snel naar een volgende keer.

Voorman Camiel Meiresonne

0