Blog

Suzanne Vega

S

Suzanne Vega speelde gisteren in TivoliVredenburg, begeleid door gitaarkunstenaar Gerry Leonard die met loopbox en effecten een moderne versie van een one man band tentoonstelde.

Ze sprak het publiek in het Nederlands toe. Na haar optreden in Den Haag kreeg ze Corona en moest noodgedwongen haar tour een halt toezeggen. Om de tijd te doden had ze via de app Duolingo een cursus Nederlands gevolgd. Wijzend naar Gerry Leonard geeft ze een demonstratie met de zin “Hij eet vis niet”.

De muziek was een stuk beter dan haar Nederlands. De kick-off was ‘Marlene on the Wall’ gevolgd door vele klassiekers als ‘Small Blue Thing’, ‘Caramel’, ‘In Liverpool’, ‘The Queen and the Soldier’, ‘Left of Center’, ‘Luka’ en ‘Tom’s Diner’.

Vega heeft contact met het publiek, kijkt mensen aan tijdens het zingen en vertelt anekdotes. Haar stem is onveranderd mooi en indringend.

Met ‘I Never Wear White’ maakt ze nog even duidelijk waarom ze zich alleen in het zwart kleedt.
Na ‘Tom’s diner’ begint ze haar encore met ‘Walk On The Wild Side’ van Lou Reed. Daarna het stevige ‘Your Blood Makes Noise’ Gevolgd door ‘Tombstone’, volgens Vega haar meest vrolijke liedje. Ze sluit haar set af met ‘Rosemary’ en laat haar publiek opgetogen achter met de woorden “Till next time”.